Ty alltsedan världens skapelse har hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomlighet kunnat uppfattas i hans verk och varit synliga” (Rom 1:20)

I Stockholm har vi privilegiet att ha Guds vackra natur inpå knuten nästan oavsett vart vi bor. Många är vi som tillbringar en del av vår tid därute. Låt oss göra det mer tillsammans och samtidigt bjuda med människor i vår omgivning….

Vi är några friluftsentusiaster i kyrkan som har bildat gruppen ”Ut o Njut!”. Vi kommer kontinuerligt under sommaren /hösten att genomföra olika typer av friluftsaktiviteter enligt schema nedan.

Saknar du en aktivitet som du kan tänka dig ta ansvar för att organisera. Hör av dig så lägger vi in den i schemat

goaHar du eller dina vänner några andra frågor angående våra aktiviteter, tveka inte att höra av dig. Vi ser fram mot att träffa dig därute!

Obs! Ut o Njut har pga olika omständigheter legat nere en tid, planen är att återuppta aktiviteterna igen.

Håll utkik på den här sidan om när och hur.

Göran o Annie Ahlby

Augusti 2017

Ps. låter några gamla aktiviteter ligga kvar här nedan så du kan få en bild av vad vi gjort tidigare…

———————————————————————————————-

Aktivitetsschema våren/Sommaren 2016

Lörd 27 februari. Långfärdsskridskor vid Hellasgården

Samling kl 10.00 på bryggan vid Hellasgården. Skridskoåkning på den 2.5 km långa plogade banan på Källtorpsjön. Källtorpsjön är en av Stockholms säkraste isar vid tveksam väderlek så sannolikheten för att sjön är åkbar är stor. Skulle isen inte vara åkbar så genomför vi i stället en vintervandring i det vackra området längs sjöns norra sida. Åka med eller utan stavar väljer du själv. För dej som saknar skridskor finns långfärdsskridskor att hyra. Möjlighet att basta och bada isvak efteråt för den som vill. Hellasgårdens cafeteria kommer att vara öppen. Mer info om Hellasgården inkl vägbeskrivning hittar du på http://www.hellasgarden.se/sv/

Anmälan: Skicka ett SMS till mig (Göran) på 070-5686521 så får jag en känsla för hur många vi blir.

Lörd 5 mars Långfärdsskridskor vid Hellasgården alternativt Vårvandring

Ansvarig: Göran o Annie

Lörd 9 April kl 10.00 Vårvandring på Sörmlandsleden.

Vi vandrar på en av Sörmlandsledens vackraste etapper i en miljö som inspirerar till djupare tankar. Samling 10.00 på parkeringen vid “Paradisets” raststuga mellan Huddinge och Länna söder om Stockholm. Vägbeskrivning hur du tar dig kollektivt eller med bil hittar du här http://www.paradiset-hanveden.se/hit.html  Vi vandrar ca 7 km. Total tid ca 4 timmar inkl korvgrillning på någon vacker plats. Ut o Njut bjuder på korv med bröd. Ta med egen dryck.

Ansvariga: Göran o annie

Lörd 14 Maj kl 10.00 Vandring på Roslagsleden

Samling på parkeringsplatsen vid Stora Karby som ligger strax söder om Täby Kyrkby. Adress: Karbygårdsväg 3. Kommer du kollektivt så åker du T-bana till Danderys Sjukhus, sen Buss 611 mot Täby Kyrkby. Gå av Vid Karby Gård och gå till parkeringen.

Lättsam vandring på totalt ca 3 timmar inkl fika vid Gullsjön. Var och en tar med eget fika

Lörd 18 Juni  kl 10.00  Firning / Klättring

Vi börjar med att gå upp på toppen av “Häggstaklippan” o njuta av utsikten över Albysjön. Därefter firar vi oss ner för en relativt “snäll” klippvägg. För dom som vill gör vi därefter en firning från en klippvägg med rejält överhäng. En firning som kan ge ett betydande adrenalinpåslag då man ska ta sig över kanten. När vi har firat klart växlar vi över till klättring på några leder med varierande svårighetsgrad.

2015-08-15 13.13.34

2015-08-15 12.05.35

Inga förkunskaper eller utrustning krävs för varken firning eller klättring. Du får låna det som behövs. Inget hinder om du är höjdrädd – tvärtom det förhöjer bara upplevelsen och gör dagen mer minnesvärd. Ta med varma kläder då det kan blåsa en del på toppen av klippan. Kläder att klättra i väljer du själv. Vid solsken räcker T-shirt o shorts. Klätterskor finns att låna i storlek 35-46. Har du större eller mindre fötter än så tar du med egna gympaskor (gympaskor fungerar utmärkt för att bara testa, även om riktiga klätterskor ger betydligt bättre grepp).

Ålder från 8 år.

Ca tider Firning 10-13, därefter klättring.

Samling kl 10.00 på parkeringsplatsen vid st:Botvids kyrkogård mellan Huddinge och Masmo söder om Stockholm. Karta här

Bussförbindelse finns till kyrkogården. Kommer du med bil så svänger du av ungefär mitt på Glömstavägen (går mellan Huddinge och Masmo) och kör mot Flottsbro, ca 700m efter att du svängt av mot Flottsbro svänger vägen skarpt vänster vid skylt Flottsbro 1. I stället för att fortsätta mot Flottsbro kör du rakt fram och har då parkeringen på vänster sida efter 50 m.

One thought on “Ut o Njut! – Kyrkans friluftsaktiviteter

Comments are closed.